- Malt
- Humle
- Gær
- Vand
Det lyder enkelt, og det er det heldigvis også. Øl behøver faktisk kun at består af 4 forskellige ting, hvoraf vand er der ikke meget smag i. Smagen kommer altså fra de 3 andre ingredienser. Hvis du kommer til at læse lidt på nogle udenlandske sider, så kommer du måske til at læse, at du ikke kan bruge vand fra vandhanen. Det er dog ikke en udfordring du har i Danmark, for der er ikke noget problem i at bruge vandet fra vandhanen. Det er dog med undtagelse af, hvis dit vand smager af klor eller lignende, for hvis vandet ikke smager godt, så kan det heller ikke bruges til ølbrygning.
Du skal dog bruge lidt udstyr udover ovenstående ingredienser. Hvis du hører til typen, der gerne vi i gang så billigt som muligt, så har du brug for følgende udstyr til at brygge 20 liter øl:
En gærspand på mindst 25 liter med gærlås
En stor gryde på 25 liter
En røreske
Et termometer
Tomme flasker
Rengøringsmiddel
Kapselpåsætter
Ubrugte kapsler
Hævert
Når det kommer til rengøringsmiddel, så kan du ikke bruge hvad som helst, for det skal være velegnet til fødevarer, og det skal være i stand til at gøre din gærspand steril. Til grundrengøring kan du købe noget soda i det lokale supermarked. Spda var faktisk det middel man brugte til opvask før sulfoen kom.
Når du har skaffet ovenstående udstyr, så anbefaler jeg dig at gå ind på bryggerbog.dk, og downloader den gratis bog til ølbrygning du finder der. Den tager dig igennem alt det forskellige udstyr og hvordan det bruges. Den tager dig også igennem det første bryg, og hvad du skal være opmærksom på. Du skal hele tiden have i baghovedet, at det er en fødevarer du er i gang med at producerer, så derfor skal man også have lidt respekt for hvordan det bliver producerer. Du skal dog ikke være nervøs for at det er sundhedsskadeligt, for i langt de fleste tilfælde, så kommer resultatet bare ikke til at smage særlig godt.
Du må have rigtig god fornøjelse med din ølbrygning, og husk at nyd hver minut du bruger på denne hobby. Jeg kommer du kommer til at synes den er lige så fantastisk som jeg gør. Jeg heler hver gang jeg har mulighed for at brygge, og jeg har trods alt gjort det i over 20 år nu